Céklás-szezámmagos ropogtatnivaló

Holnap reggelire készült, még forró/friss, de az első kóstolók szerint egész kellemes.

Céklás-szezámmagos ropogtatnivaló

Hozzávalók:
1 közepes fej cékla főzve (kb. 12 dkg)
1 tojás
só (kb. 1 kk)
őrölt kömény ízlés szerint
2 dkg szezámmag
2 dkg zsírtalanított lenmagliszt
1 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 kk nyílgyökér keményítő

A főtt céklát alaposan összeturmixoljuk a tojással, majd ízesítjük és hozzákeverjük a száraz alkotókat.

A masszát sütőpapírra kupacoljuk és egy másik darab sütőpapír vagy folpack segítségével vékonyra (kb. 1-2 mm) nyújtjuk.

A tésztát még nyersen tetszés szerinti darabokra vágjuk/formázzuk és mehet is 180 fokra előmelegített sütőbe.

Sörkorcsolya, sós nassolnivaló, kenyérpótló, ki mire szeretné. :)

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 
                                     








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések