NoCarb lisztes kakaós kuglóf

Márványkuglóf lett volna a cél, de a mellékelt fényképeken látszik, hogy a végére majdnem teljesen összefolyt a kétféle tésztaréteg és csak a kuglóf tetején látszik, hogy van benne fehér, kakaómentes rész is. De sebaj, ez vele a legnagyobb "probléma", egyébként kifogástalan lett.

Ezen az oldalon informálódhattok a lisztről és a mostani akcióról is, ne habozzatok, próbáljátok ki! A receptben pedig megtaláljátok a termékhez vezető linket is.




NoCarb lisztes kakaós kuglóf

Hozzávalók:
5 tojás
2 dl víz
2 dkg DW 1:4 édesítő
3 dkg NoCarb rost sütőmix
2 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 dkg Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
1 púpozott késhegynyi szódabikarbóna
1 tk citromlé
csipet só
1 tk. vanília aroma

A tojásokat gépi habverővel kikeverjük a csipet sóval és az édesítővel, majd hozzáöntjük a vizet, és legalább 5-8 percen át magas fokozaton habosítjuk, keverjük. Közben elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával, ezt, valamint a citromlevet és a vaníliát a habos tojásmasszához adjuk.

a még elég folyékony massza felét a formába öntjük, a maradékba keverjük a kakaót és ezt a fehér részre borítjuk. Vegyül a 2 réteg magától is, mert elég folyós a tészta hozzá.

180 fokra előmelegítjük a sütőt és 1 órán át sütjük a kuglófot.

Tálaláskor turmixolt sárgabarackkal öntöttem nyakon.

Az általam készített finomsághoz az alapanyagokat remek áron, kiváló szállítási feltételekkel és gyors szállítással vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi helyen:

www.dietas-termekek-webshop.hu





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések