Csavart briós mákosan
Napok óta mákra vágyom, de agyaltam, hogyan tudnám kedvező formában ezt a vágyamat kiélni. Hát így, elég jól sikerült szerintem. Mennyei finom lett, kifogástalan állaggal, a nyers tészta pedig remekül kezelhető.
Csavart briós mákosan
Hozzávalók 5 darabhoz:
Tésztához:
1 tojás
2 tojás fehérje
200 gramm szobahőmérsékletű víz
csipet só
2,5 dkg Szafi Reform négyszeres erejű édesítő
2,5 dkg Cocomas krém
30 gramm frissen facsart citromlé
12 dkg Szafi Reform szénhidrát csökkentett kenyér és péksütemény liszt
3 dkg Szafi Reform rostkeverék ch csökkentéshez (régi nevén ch csökkentő liszt)
lekenéshez 1 tojás sárgája
Töltelékhez:
5-6 dkg darált mák
2-2,5 dkg Cocomas krém
ízlés szerint édesítő, citromlé és héj
víz
bambuszrostliszt
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A tésztához a kétféle liszt kivételével minden mást kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszteket, 10 percig pihentetjük.
A tölteléket közben elkészítjük, annyi vizet adjunk hozzá, hogy folyós maradjon a mák, majd bambuszrostliszttel jó sűrűre alakítjuk. Közben utánízesítjük, ha szükséges.
A tésztát 10 egyforma méretűre osztjuk, minden darabból ovális formát nyújtunk (kb. 12-13 centis lehetett).
Párosítjuk őket, minden párból az egyik darabot megkenjük a töltelékkel.
Befedjük a társával, nyújtófával kicsit átmegyünk rajta.
Derelyevágóval a lenti módon megmintázzuk, ügyelve, hogy a végek egyben maradjanak.
Ezután a két átellenes végénél felcsavarjuk, majd ha már összeértek, az egészet spirál alakúra tekerjük, ezt pedig csigában feltekerjük.
Sütőpapírra helyezzük őket, lekenjük egy kevés vízzel elkevert tojás sárgájával.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 30 percig sütjük a briósokat. Ha ez letelt, megfújjuk olajspray-vel és kissé erősítve a hőfokon még 5 percig sütjük.
Rácson hűtjük ki.
A teljes adag tápanyagtartalma (csak a tésztáé):
- 659 kalória
- 27 gramm fehérje
- 59 gramm ch
- 25 gramm zsír
1 darab:
- 131,8 kalória
- 5,4 gramm fehérje
- 11,8 gramm ch
- 5 gramm zsír
Töltelékkel 1 darab:
- 211 kalória
- 7,8 gramm fehérje
- 14,6 gramm ch
- 11,2 gramm zsír
Csavart briós mákosan
Hozzávalók 5 darabhoz:
Tésztához:
1 tojás
2 tojás fehérje
200 gramm szobahőmérsékletű víz
csipet só
2,5 dkg Szafi Reform négyszeres erejű édesítő
2,5 dkg Cocomas krém
30 gramm frissen facsart citromlé
12 dkg Szafi Reform szénhidrát csökkentett kenyér és péksütemény liszt
3 dkg Szafi Reform rostkeverék ch csökkentéshez (régi nevén ch csökkentő liszt)
lekenéshez 1 tojás sárgája
Töltelékhez:
5-6 dkg darált mák
2-2,5 dkg Cocomas krém
ízlés szerint édesítő, citromlé és héj
víz
bambuszrostliszt
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A tésztához a kétféle liszt kivételével minden mást kikeverünk, majd hozzáadjuk a liszteket, 10 percig pihentetjük.
A tölteléket közben elkészítjük, annyi vizet adjunk hozzá, hogy folyós maradjon a mák, majd bambuszrostliszttel jó sűrűre alakítjuk. Közben utánízesítjük, ha szükséges.
A tésztát 10 egyforma méretűre osztjuk, minden darabból ovális formát nyújtunk (kb. 12-13 centis lehetett).
Párosítjuk őket, minden párból az egyik darabot megkenjük a töltelékkel.
Befedjük a társával, nyújtófával kicsit átmegyünk rajta.
Derelyevágóval a lenti módon megmintázzuk, ügyelve, hogy a végek egyben maradjanak.
Ezután a két átellenes végénél felcsavarjuk, majd ha már összeértek, az egészet spirál alakúra tekerjük, ezt pedig csigában feltekerjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 30 percig sütjük a briósokat. Ha ez letelt, megfújjuk olajspray-vel és kissé erősítve a hőfokon még 5 percig sütjük.
Rácson hűtjük ki.
A teljes adag tápanyagtartalma (csak a tésztáé):
- 659 kalória
- 27 gramm fehérje
- 59 gramm ch
- 25 gramm zsír
1 darab:
- 131,8 kalória
- 5,4 gramm fehérje
- 11,8 gramm ch
- 5 gramm zsír
Töltelékkel 1 darab:
- 211 kalória
- 7,8 gramm fehérje
- 14,6 gramm ch
- 11,2 gramm zsír
Megjegyzések