Reform gombaleves paleosan
Előző életemben nagy kedvencem volt ennek hagyományos, lisztes-tejszínes verziója. Manapság így eszem és nem kevésbé szeretem. :)
Reform gombaleves paleosan
Hozzávalók 6 adaghoz:
40 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 dl száraz fehérbor (helyette nálam most 2 ek fehérborecet került bele, borral azért jobb)
1 liter húslé (vagy zöldséglé)
só, bors ízlés szerint
1 csapott mk fokhagmyapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
2 tk lestyán
1 tojás
sok friss petrezselyem
7 dkg Cocomas krém
2+3 dkg Szafi Reform galuska lisztkeverék
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A hagymát apró kockákra vágjuk, 1 tk olajon kevés víz hozzáadásával megdinszteljük. A tisztított gombát lereszeljük, a hagymához adjuk és addig pároljuk, míg ki nem engedi magából a nedvességet.
A hagymás-gombás pépet leszűrjük, a gombás masszát félretesszük. A visszamaradt folyadékhoz öntjük az alaplevet és a bort, visszatesszük a tűzhelyre, sóval, borssal és lestyánnal ízesítve felforraljuk.
Közben a gombapépet elkeverjük a tojással, a 3 dkg liszttel, és a vágott petrezselyemmel.
Másik tálban csomómentesre keverünk 4 dl langyos vizet a kókuszkrémmel és a 2 dkg liszttel.
Amikor a leves felforrt, hozzáöntjük a kókusztejszínes habarást, azzal felforraljuk ismét, pár perc forrás után kanál segítségével beleszaggatjuk a gombapépet. Ha feljöttek a leves tetejére, készen is van, túlfőzni nem szabad.
Reform gombaleves paleosan
Hozzávalók 6 adaghoz:
40 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 dl száraz fehérbor (helyette nálam most 2 ek fehérborecet került bele, borral azért jobb)
1 liter húslé (vagy zöldséglé)
só, bors ízlés szerint
1 csapott mk fokhagmyapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
2 tk lestyán
1 tojás
sok friss petrezselyem
7 dkg Cocomas krém
2+3 dkg Szafi Reform galuska lisztkeverék
Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:
http://www.dietas-termekek-webshop.hu/
A hagymát apró kockákra vágjuk, 1 tk olajon kevés víz hozzáadásával megdinszteljük. A tisztított gombát lereszeljük, a hagymához adjuk és addig pároljuk, míg ki nem engedi magából a nedvességet.
A hagymás-gombás pépet leszűrjük, a gombás masszát félretesszük. A visszamaradt folyadékhoz öntjük az alaplevet és a bort, visszatesszük a tűzhelyre, sóval, borssal és lestyánnal ízesítve felforraljuk.
Közben a gombapépet elkeverjük a tojással, a 3 dkg liszttel, és a vágott petrezselyemmel.
Másik tálban csomómentesre keverünk 4 dl langyos vizet a kókuszkrémmel és a 2 dkg liszttel.
Amikor a leves felforrt, hozzáöntjük a kókusztejszínes habarást, azzal felforraljuk ismét, pár perc forrás után kanál segítségével beleszaggatjuk a gombapépet. Ha feljöttek a leves tetejére, készen is van, túlfőzni nem szabad.
Megjegyzések